Erzsébet-karácsony, Zánka 2023.12.13-15.

Az Erzsébet Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázataink eredményeképpen 2023. december 13-15. közötti időszakban, iskolánk 7.b és 8. b osztályos tanulói három felejthetetlen napot tölthettek a Karácsonyi Erzsébet táborban Zánkán, Varga Éva Ildikó és Dávidáné Kovács Judit pedagógusok, Szabó Sándorné nyugdíjas pedagógus és Gulyás Dóra szülő kíséretével. 

Az adventi időszakban a zánkai tábor főtere téli mesevilággá alakul, forró teával és finom édességekkel a kezünkben csodás karácsonyi hangulatban gyönyörködhettünk. A főtéren felállított korcsolyapálya is fokozta ezt a hangulatot, amit tanulóink is nagy örömmel vettek birtokba. 

A főtéren kívül, a további tábori helyszínek is izgalmas, különleges programokat tartogattak számunkra: a Fővárosi Nagycirkusz kifejezetten az Erzsébet-karácsonyra megálmodott cirkuszi produkcióval állt színpadra a színházteremben, hazai és nemzetközi művészek közreműködésével. A sportcsarnokban jó hangulatú sportos, játékos vetélkedőn, “Karácsonyi Futamon” vehettek részt a gyerekek.  A multicsarnokban első este karácsonyi betlehemes játékot lehetett megtekinteni, a második nap délután lézerharcoztunk, este, pedig önfeledten szórakozhattunk Krisz Rudi könnyűzenei koncertjén, amit egy fergeteges disco követett.

Az étterem alsó szintjén berendezett klubhelyiségben a gyerekek kötetlenül barátkozhattak például csocsózás, pingpongozás vagy akár társasozás közben.


Az Erzsébet Karácsony élményekkel teli programja csak egy pici szabadidőt hagyott számunkra, melyet igyekeztünk tartalmasan eltölteni. Elsétáltunk a Balaton partra, ahol sokan először csodálhatták meg a Balatont, ami télen is nagyon szép.


A harmadik nap végére élményekkel telve, kellemesen elfáradva értünk haza. Tartalmas, hangulatos programokban volt részünk, köszönjük a részvételi lehetőséget.