Európai Diáksport Nap 2022

 

Immár hagyományosan iskolánk az idei tanévben is csatlakozott az Európai Diáksport Nap programjához. Az egészség értékének közvetítése iskolánk alapvető feladatai között szerepel. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni, hogy a diákok testi és lelki egészségük megőrzését és fejlesztését pozitívan befolyásolni tudjuk.

A mai nap célja az volt, hogy a tanulók közösen, játékos formában mozogjanak, közben élményekkel telve, kellemesen elfáradva éljék meg a közös játék, versengés örömét. Az alsós  és felsős diákjaink külön-külön a testnevelők és az osztályfőnökök irányítással 120 – 120 perces aktív testmozgást végeztek a tornacsarnokban, hiszen az eső miatt nem tudtunk kimenni a szabadba.

A sportnap az alsós diákok, zenés szoborjátékával indult, amit sor-és váltóverseny követett és végül a négy évfolyam, négy helyszínen, különböző játékokat (tűzharc, bombázó, karikás kő-papír-olló, népi játék) játszott. 15 percenként csere történt, így mindenki kipróbálhatott mindent. Öröm volt látni, hogy minden tanuló teljes erővel és nagy lelkesedéssel oldotta meg a különböző, feladatokat. Megtapasztaltuk, a csoporton belüli segítségadást, egymásra figyelést, a toleranciát, hiszen a kis elsőseink együtt versenyeztek a negyedik osztályos tanulóinkkal.

Az alsósok csapatjátékát követően a felsős tanulók vették birtokukba a csarnokot.  A nyolc felsős osztály négy állomáson versengett különböző játékos feladatok kapcsán, pl. Tic-Tac-Toe, Exatlon, Tőzharc és a Karikás Kő-Papír-Olló. Öröm volt megtapasztalni, hogy a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók is gyermeki lelkesedéssel fogadták a játékos feladatokat és komolyan tettek eleget a kihívásoknak. Néhányan olyannyira bemelegedtek a játékba, hogy már-már komoly küzdelmek is kialakultak a csoportok között.

Összességében elmondhatjuk, hogy iskolánk minden tanulója nagyon jó hangulatú, vidám sportfoglalkozáson vett részt. A diákok arcán elégedettség és boldogság látszott, mely megérdemelt volt. Jó volt részese lenni ennek a napnak, és maradandó élményt adni a tanítványoknak. Jövőre is szeretnénk csatlakozni a mozgalomhoz. Bízunk benne, hogy tanulóink is támogatják törekvésünket és legalább olyan aktívan vesznek részt a sportfoglalkozásokon, mint az idei tanévben.