Ne heverj parlagon! környezetvédelmi verseny


Ne heverj parlagon! környezetvédelmi verseny

A 2020/21-es tanévben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával, az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ és az Agrárügyi Főosztály szakmai együttműködésével a parlagfűvel kapcsolatos ismereteket számon kérő megyei tanulmányi versenyt szervezett a megyei általános és középiskolák diákjai részére. 

A diákok 3 fős csapatokkal jelentkezhettek a megmérettetésre. A csapatok és felkészítő tanáraik részére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szakemberei a versenyt megelőzően szakmai felkészítő anyagot küldtek. 

A versenyre egy, maximum 2 perces, a parlagfűhöz, annak hatásaihoz kapcsolódó kisfilm beküldésével lehetett jelentkezni. A kisfilmekről a Facebookon, a „Ne heverj parlagon!” eseménynél lájkversenyt hirdettek. Szakmai zsűri értékelte az elkészített kisfilmeket.

A végeredmény az online teszt, a lájkverseny és a kisfilmek értékelése után alakul ki.

Mindenki kapott szóró ajándékot és állatkerti belépőt, az első 3 helyezett általános iskolai és középiskolás csapat pedig tárgynyereményt (okoseszközöket) is. 


A végeredmény: 

 

Általános Iskola kategóriában:

1. „CSAK PARLAGON NE!” csapat, Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola

2. „KIIRTOM” csapat, Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola

3. „IRTÓJÓK” csapat, Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola


Gratulálunk a Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola “CSAK PARLAGON NE” csapatának, Dávida Pannának, Papp Lászlónak, Várszegi Dézinek és felkészítő tanáruknak Virágné Román Zsuzsának.