Tudnivalók a digitális oktatásról

 Tisztelt Szülők!

Mint azt már a híradásokból hallhatták, 2021.03.08-tól 2021.04.07-ig a járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása miatt az általános iskolákban digitális módon folyik az oktatás. Az intézményünk ez idő alatt nem látogatható!

A tanulók digitálisan a KRÉTA rendszer DKT felületén dolgoznak majd. Itt kapják a feladataikat tanáraiktól, és itt küldik vissza megoldásaikat, válaszaikat. A mai napon (pénteken) egy rövid tájékoztatást kapnak tanulóink is a felület használatával kapcsolatosan. Az első-, és másodikos tanulók szüleit megkérem segítsék a gyerekek munkáját. Nekik talán nehezebb lesz megbirkózni a számítógépes munkával. Az osztályfőnökökkel tartsák a kapcsolatot az osztályok facebook oldalán, ha bármi nehézség adódna. Ma minden tanuló az osztályfőnököktől ismételten megkapja belépési azonosítóját, jelszavát, hogy ez sem okozzon gondot.

 Az alábbi linkre kattintva a DKT tanulói felület rövid ismertetőjét találják:

https://www.youtube.com/watch?v=A0QRH786koA

Azok a tanulók, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, számítógéppel, vagy internet elérési lehetőséggel, és ezt jelzik is az osztályfőnököknek, nekik papíralapú oktatást szervezünk, ami abból áll, hogy heti szinten egy alkalommal szerdai napokon 10.00-12.00-ig  kapják meg a feladataikat, illetve hozzák vissza megoldásaikat az iskola főbejáratánál elhelyezett névre szóló tartó dobozokba.

Kérjük a szülőket, akik igényt tartanak a távoktatás ideje alatti étkezésre, azok telefonon jelezzék Nagy Imréné élelmezésvezetőnél a 06 30 6523166 telefonszámon. Részükre az ingyenes ebéd munkanapokon biztosítva lesz. Déli 12.00-tól vehető át személyesen az Önkormányzat Konyhájánál.

A Besenyődi tanulóink is jelezzenek, és ők Besenyődön vehetik át ebédjeiket, hogy csupán ezért ne kelljen Levelekre átutazniuk.

A tavaszi szünet 2021.04.01-től 2021.04.06-ig tart. Az iskola nyitására előre láthatólag 2021.04.07.-én kerül sor.

Végezetül kérem a Tisztelt Szülőket, figyeljenek ez idő alatt a gyermekeik napirendjére, ne legyenek csellengő tanulók a településen, és az iskolai feladataikat ne hanyagolják el!

 

Jó egészséget kívánok mindenkinek:

Iklódi László - intézményvezető