„Akarsz Tudós lenni?”

A 2019/2020-as tanévben is folytatódik iskolánkban az „Akarsz Tudós lenni?”  programsorozat.

Az első félévben először az országos szervezésű  Kutatók éjszakája rendezvényen vettünk részt a Nyíregyházi Egyetemen. Megnéztük a Botanikus kertet, majd a fizika és kémia kísérleteket kísértük figyelemmel. Mint a képeken is látszik, nagyon jól éreztük magunkat!

Novemberben részt vettünk a  már hagyományosan megrendezésre került , Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium által szervezett Kutatók délutánján. Ennek a rendezvénynek az az érdekessége, hogy  a már odajáró társaink segédkeznek, és tartanak előadásokat. Így még közelebbé válik a természet megismerése. Idén Nagy Dorinával, és Tóth Nikolettával találkoztunk. Ők segítettek nekünk azoknak a kísérleteknek az elvégzésében is, melyeket nekünk kellet végrehajtani. Nagyon érdekes élményekkel  tértünk haza.

Az idén kétszer is részt vehettünk a komplex természettudományos versenyen. Az első szeptemberben Baktalórántházán,  a második Nyíregyházán volt. Ez utóbbit a Szent Miklós Görögkatolikus  Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium rendezte. Itt egy két fordulós írásbeli feladatsor után kerültünk döntőbe. Ez a verseny felölelte a matematika, fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgy és egyéb ismereteinket. Már a döntőbe jutás is siker volt. Itt csapatokba szerveződtünk, é úgy versenyeztünk tovább más iskolákból bejutott gyerekekkel. Ezen a versenyen Madai Boglárka 8.a osztályos tanuló egyéni 3. helyezett lett.

Matematika órán is szoktunk fejlesztő játékokkal játszani. Vannak memória  fejlesztő,  figyelem fejlesztő és ügyességi játékaink is . Néha „vérre menő” harcokat folytatunk.